Filmhuis met Guernsey literary society

SNEEK - In Filmhuis Sneek dinsdag 30 oktober om 20.00 uur de film The guernsey literary society van Mike Newell.

In deze film speelt de Nederlandse acteur Michiel Huisman een hoofdrol. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog ontvangt de jonge charismatische schrijfster Juliet een brief van een lid van een mysterieuze boekenclub die in de oorlog op het eiland Guernsey werd opgericht. Het leesclubje werd bij een avondklokcontrole ter plekke bedacht als dekmantel en stond bekend om de niet te eten taart van aardappelschillen.

Haar nieuwsgierigheid is gewekt en Juliet besluit naar het eiland af te reizen. Daar ontmoet ze de excentrieke leden van de Guernsey Literary and Potatoe Peel Pie Society, inclusief Dawsey, de ruige en intrigerende boer die haar de brief stuurde. Terwijl de geheimen van hun oorlogstijd zich ontvouwen, veranderen Juliet’s groeiende liefde voor het eiland, de boekenclub en haar genegenheid voor Dawsey haar leven voorgoed.

Deze wat ouderwetsige film schetst misschien een wat simpel beeld van de Tweede Wereldoorlog, maar laat ook zien dat verdriet niet valt weg te feesten. De personages zijn innemend, en de art direction is beeldschoon. Fijn bovendien om opstandige vrouwen te zien in zo’n kostuumdrama.