Appartementen in Oudvaart

SNEEK - Het woonplan ‘Magna Fossa’ met duurzame en gasloze appartementen verrijst aan De Hoofden/Het Schut. De naam Magna Fossa (grote gracht) was in de 10e eeuw de doorgaande vaarweg van Sneek naar het noorden van Friesland. Deze vaarroute, nu beter bekend als De Oudvaart, vormt straks het uitzicht van de locatie.

Het woongebouw omvat negentien appartementen variërend in grootte van circa 71 tot 108 vierkantemeter. De appartementen beschikken over één, twee of drie slaapkamers of een inloopkast. Daarnaast beschikt elk appartement over een eigen parkeerplek op het binnenterrein en een fietsenberging.

Het ontwerp is gemaakt door Alynia Architecten uit Harlinge geïnspireerd door de moderne architectuur in de wijk. Dit uitgangspunt heeft geleid tot een pand met een eigentijdse uitstraling, grote glaspartijen en markante balkons. De woningen kennen een hoogwaardige, onderhoudsarme afwerking en zijn voorzien van alle hedendaagse gemakken voor een maximaal wooncomfort.

Het appartementengebouw wordt voorzien van een ventilatie-lucht-warmtepomp en is daarmee één van de eerste gasloze wooncomplexen van Sneek. De ventilatie-lucht-warmtepomp zorgt ervoor dat de lucht wordt omgezet in warm water en verwarming voor de appartementen. Op die manier wordt de ventilatielucht zeer efficiënt teruggewonnen. Naast een warmtepomp wordt het dak voorzien van zonnepanelen.

De start van de verkoop is donderdagavond 15 november bij Makelaardij Sneek aan het Oud Kerkhof 4 in Sneek.