Hans Kramer favoriet Sterkste Junior van Nederland

SNEEK - Hans Kramer uit Sneek is een van de favorieten tijdens de Sterkste Junior van Nederland competitie tijdens de hobbybeurs in het WTC Expo in Leeuwarden.

Kramer, de sterkste junior van Friesland, is vanaf 11.00 uur een van de 12 deelnemers tot en met 23 jaar. Hij hoort met Willen Rondon uit Berlikum en Bjorn van Kinst uit Stiens tot de favorieten.

Bi de Sterkste Man van Nederland tot 105 kilo is 35-jarige Bart Helmholt, meervoudig fierljepkampioen uit Burgum kanshebber. Concurrentie komt onder andere van de 24-jarige Ryan Schuitema uit Leeuwarden die vorig jaar als tweede eindigde. Er staan 12 deelnemers op de lijst.

De onderdelen zijn : Vrachtwagen trekken ( 18000 kg), Gewicht hoog gooien (20 kg), Boomstam sjouwen ( 100 kg in elke hand) , Boomstam tillen (100 kg)en stenen laden ( 5 stenen van 100 tot 170 kg)

Zondag 11 november vanaf 11.00 uur is in het WTC na 10 jaar weer "de Sterkste Vrouw van Nederland" met 14 dames op de deelnemerslijst.

Ook is er deze zondag nog het Sterkste team van Friesland voor de mannen met onder andere Kelvin de Ruiter uit Surhuisterveen samen met Johan Langhorst uit Sneek, Jan Wagenaar uit Scharnegoutum samen met Hans Kramer uit Sneek, Henk Vonk uit Leeuwarden samen met Bart Helmholt uit Burgum en Menno Boelens uit Leeuwarden samen met Sigman Martina uit Leeuwarden.

De onderdelen zijn: Vrachtwagen trekken, Gewicht hoog gooien, Boomstam tillen, Boomstam sjouwen en Stenen tillen