Powervrouwen in Sneek

SNEEK - Schuld is vrijdagavond te zien in de grote zaal van Theater Sneek. Naar de bestseller van Mel Wallis de Vries (12+), plegen op een school drie jongeren kort na elkaar zelfmoord. Er lijkt geen enkele overeenkomst tussen de drie te zijn: ze zitten niet in dezelfde klas en ze kennen elkaar amper. Maar dan, op dezelfde school, krijgt Tess een briefje dat alles verandert: 'Jij bent de volgende!' Wanneer Tess achter de waarheid probeert te komen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven, maar niemand gelooft haar…

Powervrouwen met Peggy Vrijens, Kim Pieters en andere komt zaterdag naar het theater aan de Westersingel. Guilty Pleasures, iedereen heeft ze, en ze maken het leven vrolijker en een stuk leuker! En wat is er leuker dan een avond in het theater vol Guilty Pleasures? Je kunt gegarandeerd ongegeneerd meezingen met liedjes van de Backstreet Boys en George Baker tot operanummers als Nessun Dorma.

Samen met doldwaze acts, van rolschaatsen tot hoelahoepen maakt dat deze avond tot hét ultieme vriendinnenuitje. Eindigend met het Grote Foute Feest op het podium, dat hopelijk nog lang doorgaat tot in de foyer!

De Powervrouwen in een sprankelender, brutaler en stoerder jasje. Op zoek naar datgene waar ze zich het meest voor schamen, maar wat ze stiekem het allerlekkerst vinden.

Geeft niks is een droogkomische jeugdtheatervoorstelling vol ongelukjes (5+). De familievorstelling is zondag om 14.30 uur. “Oeps!” klinkt er. Iedereen schiet meteen in actie als er iets mis gaat. “Geeft Niks! Kan gebeuren! Niets aan de hand!”

Alles wordt zo snel mogelijk opgelost alsof er niks gebeurd is, maar eigenlijk is er wel wat aan de hand: het is superirritant als de dingen niet gaan zoals je wilt. In Geeft Niks probeert een broekplasser het droog te houden en zijn omgeving tracht daarbij te helpen. Ze gaan de strijd aan met ongewenste ongelukjes.

En hoe meer iedereen zich er mee bemoeit, hoe meer het mis gaat. Uiteindelijk loopt in deze voorstelling alles in de soep, maar die soep blijkt verrassend lekker! Hoe ga je eigenlijk om met tegenslagen? Kun je accepteren dat iets niet perfect is en misschien ook nooit gaat worden? Geeft Niks? Of toch wel?

Ellen ten Damme met Paris Berlin vanavond is uitverkocht.