Team Winsum Sneek imponeert tegen Doetinchem

WINSUM In de vierde speelronde hoofdklasse Superleague of Darts zaterdag presenteerde Winsum Sneek een uitstekende partij darts. Hekkensluiter Doetinchem speelde zeker niet onverdienstelijk, maar trok in de beslissende fase van vrijwel alle partijen aan het kortste eind. De einduitslag van 9-1 in het voordeel van Winsum Sneek was daarom geflatteerd te noemen. De concurrentie had op haar beurt ook geen problemen met de tegenstanders. Team Winsum Sneek blijft daarom op de derde positie op de ranglijst.

Winsum Sneek had twee mutaties in de basis vier. Wieger Boonstra begon in de basis evenals de nummer 56 van de wereld op de lijst der verdiensten bij de profbond PDC, Danny Noppert die vanwege internationale verplichtingen niet eerder in staat was aan te sluiten bij het team. Rick Hofstra en Frans van der Weit completeerden het kwartet.

De Round Robin leek vroeg de kant van de Snekers op te vallen, maar na een 7-3 tussenstand kwamen de Doetinchemmers knap terug tot een 7-7 gelijke stand, maar was het slotstuk toch voor Winsum Sneek die met twee op rij gewonnen legs het eerste wedstrijdpunt veilig speelde. Hofstra ving de individuele partijen aan door een zeer belangrijke 4-3 overwinning op Mark Wensink te boeken. Noppert liet op zijn beurt Patrick Blansjaar met 4-0 kansloos waardoor het initiatief volledig in handen was van Team Winsum Sneek. Van der Weit die individueel weer in de bovenste regionen terug te vinden is in het persoonlijk klassement won met het hoogste individuele gemiddelde van Michel van der Horst. Boonstra kon niet voorkomen dat zijn tegenstander Martin Soethof met een 0-4 overwinning aan de haal ging.

Hofstra en Van der Weit hadden in het eerste koppel hun handen vol aan Van der Horst en Blansjaar en wisten maar ternauwernood met 3-2 te winnen. Noppert en invaller Sylvester Paassen stonden in twee partijen maar één leg af. Soethof en Wensink pakten een leg, waar Van der Horst en invaller Robin Smeets niet in slaagden. Hofstra en Van der Weit wonnen hun tweede partij wel overtuigend met 3-0 van Soethof en Wensink. Het geloof was al vroeg verdwenen aan de kant van Doetinchem getuige de afnemende weerstand in de koppelpartijen.

Tot slot schotelden Noppert en Soethof het publiek in Winsum nog een mooie partij darts voor. De spannende wedstrijd ging gelijk op en was er een beslissende leg nodig om een winnaar aan te wijzen. Noppert was de sterkste met ruim 95 gemiddeld per drie darts. Een 9-1 einduitslag als gevolg.

Zatrerdag staat de clash met nummer twee van de competitie op het programma. Urk is gastheer van mogelijk een interessant duel. Zaterdag 1 december 2018 komt Weert naar Café de Trijesprong te Winsum.