Oud-hotel verandert in modern notariskantoor

SNEEK - Het legendarische hotel Bonnema aan de Stationsstraat in Sneek, later restaurant-hotel Daaldersplaats, is omgetoverd tot het moderne notariskantoor van de vanaf de Marktstraat verhuisde Mr. Karin Rientjes. Op de verdiepingen zijn zes stuk voor stuk aantrekkelijke huurappartementen gebouwd.

Aan de buitenkant heeft het in de stijl van de Amsterdamse school opgetrokken monumentale pand aan het stationsplein in Sneek zijn karakteristieke uitstraling behouden, compleet met torentje én vlaggenmast. Het compleet gerenoveerde gebouw tegenover het station werd in 1931 gebouwd in opdracht van de familie Poelman.

De hotel- en restaurantfunctie is nu verleden tijd. Mr. Karin Rientjes en haar 12 notariële medewerkers ontvangen inmiddels heel trots hun cliënten in het modern geoutilleerde kantoor met fraaie ontvangstruimte, ruime spreekkamers, aangename werkplekken en functionele ruimtes voor archieven etcetera.

,,En alles is gasloos”, aldus Rientjes’ echtgenoot Peter Spek. Onder zijn bezielende leiding transformeerde het oude hotelgebouw met veel achterstallig onderhoud tot een prachtige werk- en woonplek. Het casco werd helemaal gestript en weer opgebouwd met behulp van lokale en regionale bedrijven. Dankzij de driedubbele isolatie en de nog aan te brengen zonnepanelen wordt het pand zo goed als energieneutraal.

Lees het complete artikel vandaag in het Sneeker Nieuwsblad.