Schrijfster Judith Visser bij LAS

SNEEK - Schrijfster Judith Visser spreekt woensdag 21 november om 20.15 uur op uitnodiging van de Stichting Literaire Activiteiten Sneek (LAS) in in de Bibliotheek van Sneek. Visser verraste dit jaar het lezerspubliek met de autobiografische roman Zondangskind.

Judith Visser (Rotterdam, 1978) debuteerde in 2006 met de roman Tegengif. Daarin staat het leven van een jonge Rotterdamse prostituee centraal. De in de liefde bedrogen hoofdpersoon besluit zich te wapenen tegen toekomstig hartzeer en stort zich in de prostitutie. Daar zoekt zij naar een walging zo sterk, dat die altijd werkzaam zal blijven als tegengif tegen de liefde. De roman, waarvan de eerste druk binnen een week was uitverkocht, werd uitgeroepen tot Beste Rotterdamse Boek van 2006. Het vervolg Tinseltown, dat verscheen in 2007, werd dat jaar met dezelfde prijs bekroond.

In 2008 verscheen Vissers (jeugd)thriller Stuk, dat haar een nominatie voor de Gouden Strop 2009 opleverde. Het boek werd uitgevoerd als theatervoorstelling en is verfilmd. Daarna verscheen nog een reeks thrillers van haar hand. In seizoenen (2016) is weer een roman en handelt over wat er gebeurt wanneer je nog maar kort te leven hebt. Hoe belangrijk wordt het verleden, als er geen toekomst meer is?

In maart 2018 verscheen Zondagskind, een autobiografische roman over een autistisch meisje dat haar eigen weg vindt in het leven. Enkele jaren eerder maakte Visser in de Viva bekend dat zij het syndroom van Asperger heeft. Judith Visser is tevens ambassadeur van Hulphonden voor Autisme. Ze neemt haar eigen hond mee.

Reserveren kan via www.stichtinglas.nl, bij Boekhandel Van der Velde of de Bibbiotheek Sneek. Kaarten zijn ook, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar aan de zaal.