Nieuwe Sinterklaasshow in Theater

SNEEK - Sinterklaas ontbreekt uiteraard niet op koopzondag 2 december tijdens een nieuwe Sinterklaasvoorstelling die in samenwerking met de Sint Nicolaascommissie van Vereniging Ondernemend Sneek en Theater Sneek tot stand is gekomen.

In deze voorstelling speelt Theatergroep Buurman en Buurvrouw een belangrijke rol, want ook zij kijken uit naar de komst van Sinterklaas. Buurman heeft dit jaar wel een heel lang verlanglijstje. Buurvrouw maakt een mooie sneeuwpop en samen zingen ze liedjes en zetten hun schoen! Dan valt de krant in de bus en daarin staat te lezen dat mensen met grote voeten geen schoen meer mogen zetten. Het wordt allemaal te duur voor Sinterklaas. Wat gaat Buurman, met maat 46 hier aan doen?’

Burgemeester Jannewietske de Vries heet Sint Nicolaas op zaterdag 17 november welkom in Sneek. De goedheiligman hoopt aan te komen in de Kolk om vervolgens de traditionele rondrit te maken door de stad. Zaterdag 24 november maakt hij een wandeltocht door het centrum van de Sneek.

Ook dit jaar organiseert de Vereniging Ondernemend Sneek (V.O.S.) een Sinterklaaslotenactie voor het winkelend publiek in Sneek. Bij besteding van minimaal 10 euro in de deelnemende winkels wordt een Sinterklaaslot meegegeven in de periode van 17 november tot en met 5 december 2018. Loten kunnen tot en met 6 december ingeleverd worden bij de inleverpunten in de stad. Er vinden 5 trekkingen plaats, waarbij fietsen, tablets, televisies en heel veel prijzen van de deelnemende winkels te winnen zijn.

De trekking vindt plaats door de notaris. De hoofdprijzen worden uitgereikt op zondag 9 december tijdens X-MAS Sneek. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.