Ruben Korfmaker winnaar kookwedstrijd

SNEEK - Ruben Korfmaker uit Sneek is tot winnaar uitgeorepen van van de Poiesz Stoofbattle. De klanten van Poiesz hebben zijn stoofpotje beoordeeld als de lekkerste van het Noorden. Daarmee won Korfmaker een buitenkeuken ter waarde van 1899 euro.

Ruben Korfmaker uit Sneek is tot winnaar uitgeorepen van van de Poiesz Stoofbattle. De klanten van Poiesz hebben zijn stoofpotje beoordeeld als de lekkerste van het Noorden. Daarmee won Korfmaker een buitenkeuken ter waarde van 1899 euro.

De afgelopen weken stonden bij Poiesz in het teken van de Stoofbattle. Een kookwedstrijd waarin op zoek werd gegaan naar de klant die het lekkerste stoofpotje van het Noorden maakt. De runderstoofschotel met Friese droge worst van Ruben haalde in de finale de meeste punten.

Na de voorronde, de Stoofbattle in Kookstudio Lokaal 55 met onder andere jurylid Reitse Spanninga en de finale proeverij door klanten in de supermarkt van Poiesz, kwam Ruben Korfmaker als eindwinnaar uit de bus. Direct gevolgd door Marianne Oosten die met haar Noord-Oosterse runderstoof een prima tweede werd. Maar ook de Herfststoof van Daan Wagter viel in elke ronde goed in de smaak. Hij werd derde.

Het recept van de winnaar staat eind november (week 48) in de folder van Poiesz.