Glaskunst 10-daagse bij Vriesia Glas

SNEEK - Vriesia Glas in Sneek staat van vrijdag 16 tot maandag 26 november dagelijks van 10.00 tot 15.00 uur volledig in het teken van de Glaskunst 10-daagse met diverse en inspirerende workshops.

Er is een bijzondere glaskunstexpositie te zien met een uitzonderlijke collectie kunstzinnige toepassingen van glas en licht. Ook is er met een fotowedstrijd een bijzondere prijs te winnen.

Tijdens de Glaskunst 10-daagse hebben 10 Nederlandse kunstenaars ruim 80 glazen kunstwerken tentoongesteld met de thema’s kleurrijk, abstract, onderdeel van architectuur en glaskunst op maat en de toegepaste glaskunst. Studenten uit Sneek leveren ook een bijdrage aan deze tentoonstelling aan de hand van foto’s en glaswerkstukken.

De Glaskunst 10-daagse wordt op vrijdag 16 november geopend met een monumentale glaskunst lezing door Monique Verbruggen.

Tijdens de expositie is het ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan tijdens een workshop van Fotoclub ’t Filter op zaterdag 17 november van 13.00 uur tot 15.00 uur. Tips en trucs over het fotograferen van glasobjecten komen aan bod. Aanmelden voor de workshop met een eigen camera kan via de

website: vriesiaglas.nl/glaskunst10daagse. Daaraan is ook een fotowedstrijd gekoppeld. Gedurende de 10-daagse kan er volop geoefend worden op de perfecte foto die na de Glaskunst 10-daagse wordt bewonderd door een jury bestaande uit Jan Gras en Piet Haaksma van Fotoclub ’t Filter, Saskia Bruinsma (professioneel fotograaf) en Tinka de Jong, eigenaresse van Vriesia Glas en organisator van de Glaskunst 10-daagse. De foto kan digitaal, en vrij van rechten, ingeleverd worden in

JPEG-max 2 MB onder vermelding van uw naam en telefoonnummer naar workshop@vriesiaglas.nl. Eind november kan de winnaar zijn/haar foto uitvergroot en ingelijst winnen met een prachtige glasgeblazen Award, gemaakt door Alwin Overwater van Glasblazerij Het Quakeltje, die ook exposeert tijdens de Glaskunst 10-daagse.

Op zondag 18 november van 13.00 uur tot 15.00 uur is er een wijnproeverij onder het genot van livemuziek. Zondag 25 november zijn verschillende glaskunstenaars aanwezig voor een Meet & Greet van 13.00 tot 15.00 uur.