Zeven bands in popkelderpresentatie

SNEEK - Popkelderbands presenteren zich zondagmiddag 25 november van 15.00 tot 21.00 uur in Het Bolwerk in Sneek.

De popkelderpresentatie is opgezet door stichting Popkelder Sneek in samenwerking met Poppodium Het Bolwerk. Vanaf 15.00 uur gaan de deuren open waarna zeven bands tot 21.00 uur optredens van steeds een half uur verzorgen.

Tijdens de wisseling van de bands zorgt een dj voor muzikale opluistering in de grote zaal en in het café zijn mogelijkheden voor korte acts in de vorm van verhaal, gedicht, akoestisch et cetera Het belooft een aantrekkelijk programma te worden met een gevarieerd muziekaanbod, variërend van metal/hardrock en eigen werk tot popcovers.

Achtereenvolgend zijn er in de grote zaal optredens van: No Trouble, vier heren en een zangeres met een repertoire van rockcovers en eigen werk. Elk feestje op zijn kop zetten is hun missie, rocken voor en met publiek tot het dak er af is!

Ald Izer, zes heren en een dame spelen blues (the thrill is gone) en countryrock. Fenny Denim, een vriendengroep geven een eigen ‘touch’ aan covers van uiteenlopende genres. I am Captain, driemansformatie, brengt rock die van ingetogen naar heel extreem kan gaan.

The Crooked, de vier leden houden het gaspedaal vanaf de aanvang volledig ingetrapt en laten die niet meer los. De groep combineert stevige rock met invloeden van pop, funk en blues. Metalforge, vijfmansformatie, spelen covers in het genre Neil Young tot Megadeth en eigen werk. Daarvan wordt in ieder geval één eigen nummer ten gehore gebracht.

Blisss, dit powertrio brengt een verrassende mix van pop, rock, blues en punk. De bevlogenheid en ervaring waarmee deze drie mannen op het podium staan werkt aanstekelijk.

De entree is vrij maar bezoekers kunnen een financiële bijdrage doneren. De opbrengst komt ten goede aan de stichting Popkelder Sneek en daarmee aan de muzikanten.

Tussen 17.00 en 19.00 uur is er gelegenheid voor een hapje eten, waarvoor een (pizza) foodtruck aanwezig is.