Vlag hangt uit op notariskantoor

SNEEK - Sinds donderdagmiddag hangt de vlag uit op het nieuwe notariskantoor van Mr. Karin Rientjes in Sneek. Zij trok aan de Sationsstraat samen met wethouder Gea Wielinga het driekleurige dundoek in top van de in ere herstelde vlaggenmast.

,,Ongelooflijk petje af voor wat jullie hier neer hebben gezet. Een dikke, dikke pluim”, complimenteerde Wielinga die ook haar waardering uitsprak voor het doorzettingsvermogen omdat onder andere het vergunningstraject door verschillende oorzaken nogal taai bleek.

Maar Rientjes en haar echtgenoot Peter Spek, die het oude notarispand aan de Marktstraat verkochten aan de gemeente Súdwest-Fryslân, zetten door. Ze conserveerden niet alleen het in 1931 gebouwde, monumentale Amsterdamse schoolpand bij het station waarin jarenlang hotel Poelman, Bonnema en Daaldersplaats waren gevestigd, maar creëerden op een uitgekiende manier een modern kantoorpand met warme uitstraling.

Op de bovenverdiepingen maakten oude hotelkamers plaats voor een zestal aantrekkelijke appartementen. Wielinga: ,,Geweldig dat jullie hier ingestapt zijn en dat het zo prachtig geworden is als het geworden is en ook nog eens hartstikke duurzaam.” Vervolgens vierden de trotse eigenaar en personeel van het notariskantoor, die ondanks dat de notariële wereld razendsnel digitaliseert de toekomst met vertrouwen tegemoet zien, de opening met familie, vrienden, relaties en genodigden.