Steun Present en maak kans op een gezellig diner op maat

SNEEK - Steun Present en maak kans op een gezellig diner op maat. Onder dat motto probeert Present, dat brug slaat tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden, nieuwe donateurs te werven.

Als makelaar in vrijwilligerswerk biedt Present de mogelijkheid om je als groep in je eigen omgeving in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Daarnaast staat bij Present ook de ontmoeting centraal. Dat betekent zoveel voor mensen. We denken bijvoorbeeld aan de jongeren die zich ingezet hebben om een tuin op te knappen van een man met een verstandelijke en lichamelijke beperking: ’We hebben met een groepje de tuin van Pieter (niet zijn echte naam) opgekapt. Pieter kwam regelmatig even om het hoekje kijken om te checken of we niets meer nodig hadden. Tijdens de pauze trakteerde hij ons op koffie en thee met een lekkere gevulde koek erbij. Voordat we weer op pad gingen maakten we nog even een groepsfoto: de harde werkers en de blije Pieter in zijn nieuwe opgeknapte tuin. Wij vonden het erg fijn om onze handen uit de mouwen te steken en om de reactie van Pieter te zien, we zouden het zo weer doen! Wat voor ons een kleine moeite is betekent voor hem veel meer.”

Elk jaar organiseert en begeleidt Present 70 projecten met 1.500 vrijwilligers en 600 hulpontvangers. Dat kost tijd en geld. Present is daarvoor afhankelijk van subsidies en giften. Present weet zich gedragen door organisaties, kerken, de gemeente Súdwest-Fryslân en mensen zoals u.

Iedere nieuwe en bestaande donateur die Present Súdwest-Fryslân tot 1 december 2019 voor minstens € 25,- per jaar steunt maakt kans op een heerlijk diner thuis voor maximaal acht personen, klaargemaakt door een professionele kok: Lex Moerke. Lex is eigenaar van restaurant/hotel De Waag in Makkum en doet dit gratis. Als er op 30 november 2018 minimaal 50 donateurs zijn verloten wij het diner. Grijp deze kans en wordt nu donateur van Present. Aanmelden als donateur kan op www.presentsudwestfryslan.nl

Jij kiest je gasten uit en prikt in overleg met Lex Moerke een datum in december 2018 of in het eerste half jaar van 2019. Is het voor je gezin, je trouwdag, je collega’s, een surpriseparty voor een vriend of gewoon een gezellige avond met vrienden of familie? Alles is mogelijk. We denken graag met je mee over een bijpassende invulling. Op basis van jouw wensen en ideeën stelt Lex een heerlijk menu samen en de ingrediënten neemt hij mee! Twee, drie, vier gangen? Het wordt een diner op maat.