Kijnaphat zoekt per december een gastgezin in Sneek

SNEEK - De uit Thailand afkomstige Kijnaphat zoekt per december een nieuw gastgezin in Sneek

De Thaise scholier woont al sinds augustus in Nederland en gaat naar het RSG Magister Alvinus in Sneek. Hij neemt hier deel aan zijn Nederlandse uitwisselingservaring via het High School Holland programma van Travel Active.

Kijnaphat verblijft op het moment in een gastgezin, maar daar kan hij helaas niet de rest van zijn uitwisselingsperiode blijven. Travel Active is daarom per december op zoek naar een gastgezin dat hem een warm thuis wil bieden. Kijnaphat blijft tot het eind van dit schooljaar in Nederland.

,,Mijn familie en vrienden noemen me “Ja”, wel zo makkelijk”, aldus Kijnaphat. ,,Ik woon in Nonthaburi, dat ligt in Centraal Thailand. Ik woon daar met mijn vader Ravi, hij is 45 en werkt als ingenieur, mijn moeder Kavita, zij is ook 45 en is thuis, ze houdt erg van koken en mijn zus Sasitheraporn, ze is 13. Wij gaan beide naar dezelfde school. Wij zijn een sportief gezin, we gaan regelmatig samen joggen en we maken wandelingen in de Nationale Parken. We gaan ook samen regelmatig naar de film.”

,,Ik speel zelf fanatiek zaalvoetbal, ik sta op goal. Verder houd ik van muziek, ik speel zelf drums in een bandje met mijn vrienden en ik luister veel naar muziek. Linkin Park is mijn favoriete band. Had ik al verteld dat ik ook veel fiets, best handig wanneer ik in Nederland ben. Ik ga naar school in Bangkok. Ik zit nu in grade 9. Sinds grade 1 zit ik al met dezelfde vrienden in de klas. Mijn school doet veel aan drama, sport, muziek en veldwerk. Ik vind wiskunde het leukste vak, want daar kan ik later elektrotechniek mee gaan studeren, net als mijn vader.”

Lijkt u het leuk om kennis te maken met de Thaise cultuur en de wereld in huis te halen?! Dat kan! Neem dan zo spoedig mogelijk telefonisch contact op met Travel Active via: 020 737 2062 of stuur een e-mail naar: highschoolholland@travelactive.org