Menhir na flitsende start naar probleemloze winst

LEMMER - De basketballers van ESBC Menhir versloegen zaterdagavond in Lemmer middenmoter BV Quintas. Na een flitsende start kwamen de Snekers in het vervolg van de wedstrijd niet echt meer in de problemen: 58-64.

Menhir kon weer een beroep doen op Mats Haven. De kersverse vader bleek ondanks wat slapeloze nachten nog over veel energie te beschikken. Dat kwam goed uit, want lange man Ali Carti viel al in de beginfase uit met een rugblessure. De Snekers beschikten daardoor maar over twee wisselspelers, waardoor er veel van het basisteam gevraagd werd. De ploeg maakte echter een droomstart en liep uit naar 4-21. Daarna herpakte de thuisploeg zich. Quintas kwam nog voor rust terug tot tien punten en in de tweede helft werd het verschil zelfs een aantal keer teruggebracht tot drie punten. Maar telkens als het echt spannend dreigde te worden, vond Menhir het gat in de Lemster verdediging.

In de slotfase speelden de Snekers het spel slim uit door de bal heel snel rond te spelen. Quintas zette te weinig druk en geloofde niet in een stunt tegen de koploper. Naast Mats Haven (31 punten) was ook Niels Haven op schot met 16 punten.