Menhir moet diep gaan voor overwinning

SNEEK - De basketballers van ESBC Menhir moesten vrijdagavond diep gaan om Pink Stars op de knieën te krijgen. Zonder center Ali Carti, die in de voorafgaande onderlinge confrontatie beslissend was, ontbrak. Uiteindelijk lukte het ook zonder hem, al ging dat niet zonder slag of stoot: 69-59.

Carti was vorig weekend door zijn rug gegaan en nog niet hersteld. Menhir kon wel voor het eerst dit seizoen een beroep doen op Hindrik Dijkstra, die na een verblijf in het buitenland weer aansluiting gezocht heeft bij de selectie.

De Pink Stars startten goed en dat kon van Menhir niet gezegd worden. Toch raakte de ploeg niet zo ver achterop dat het gevaarlijk werd. Na tien minuten had de thuisploeg de gasten in het vizier: 20-21. In het tweede kwart bleven de teams aan elkaar gewaagd, maar was het Pink Stars dat in de slotseconde de voorsprong pakte: 32-34.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en dit had effect. De ploeg begon langere aanvallen te spelen, waardoor meer spelers in het spel betrokken werden. Jan Weerts, Danny Nowee en Jeroen Zantingh zorgden ervoor dat Menhir een 24-12 tussensprint nam.

In het vierde kwart waren de teams weer gelijkwaardig aan elkaar. Het was Mats Haven die in deze fase met negen punten ervoor zorgde dat de Pink Stars niet meer dichterbij kwamen. De Snekers blijven zo koploper in de Noordelijke tweede klasse.