Derde editie Borstkankersymposium

FRIESLAND - Na de twee succesvolle borstkankersymposia in 2015 en 2016 hebben de in Friesland woonachtige zussen Saskia Koopmans en Sabine Wernars ook dit jaar de handen weer in elkaar geslagen.

Het landelijke Borstkankersymposium dat aan de Friese keukentafel is bedacht, wordt georganiseerd op 7 oktober in Kasteel de Vanenburg in Putten. Vanaf 10.00 uur zijn borstkankerpatiënten, ex-borstkankerpatiënten, partners en betrokkenen van harte welkom zijn.

Het Borstkankersymposium staat in het teken van Tijd om te kiezen. Welke keuzes zijn er? Waarom is bewust kiezen als je te maken krijgt met borstkanker zo belangrijk? En soms ook zo lastig? Je hoeft het niet alleen te doen! Wat kan helpen en welke ondersteuning is er? Wanneer je net gehoord hebt dat je borstkanker hebt, wil je misschien zo snel mogelijk dat er ingegrepen wordt. Immers, hoe eerder, hoe beter. Maar is dat altijd zo?

De tijd nemen om samen met je zorgverleners mee te beslissen over je behandeling kan dan ver van je af staan. Toch is het goed om de tijd te nemen om alles op een rijtje te zetten, stil te staan bij wat belangrijk is in je leven en dat mee te nemen in gesprekken over behandel- en nazorgkeuzes. Bij borstkanker zijn er vaak veel keuzes en zo wordt het mogelijk dat de uiteindelijke beslissing zo goed mogelijk past bij jou, je voorkeuren, je leven.

“Met het symposium willen wij onze bezoekers een bijeenkomst geven met aansprekende sprekers en praktische workshops. We hebben daarom de verschillende workshoprondes verdeeld in drie rondes. Thema’s als vermoeidheid, chemobrains, borstreconstructie, hormoontherapie, hoe pak ik mijn leven weer op passeren de revu. Alle 18 workshops waar uit gekozen kan worden, staan op www.borstkankersymposium.nl

‘We willen de bezoekers antwoorden geven op belangrijke vragen en ze volop de mogelijkheid geven om artsen, verpleegkundigen, therapeuten en vooral lotgenoten aan te spreken en te ontmoeten. Het zijn de beste op hun gebied. Borstkankervereniging Nederland ondersteunt het initiatief en heeft een groot aandeel gehad in het samenstellen van het programma’

Ook dit jaar is er de mogelijkheid om met een busje mee te reizen vanuit Friesland. De bus is ter beschikking gesteld door Kijlstra Personenvervoer uit Drachten. In ieder geval kunnen 7 Friese deelnemers hiervan gebruik maken.

Toegang tot het symposium is € 20, inclusief lunch, parkeren en de gekozen workshops of sessies. Voor € 5 extra kunt u met de bus mee. Vol = Vol. Op www.borstkankersymposium.nl is meer nieuws te vinden.