Wegpiraat zonder rijbewijs rijdt onder invloed van alcohol en drugs

Dokkum - Een 44-jarige man uit Sneek haalde zondagmiddag levensgevaarlijke capriolen uit op de N355 en de N356. De wegpiraat bleek onder invloed te zijn van alcohol en drugs en had bovendien geen rijbewijs.

Een medeweggebruiker reed op de N355 vanaf Leeuwarden in oostelijke richting en zag hoe de man met zijn rijgedrag een aantal keren bijna een ongeluk veroorzaakte. De getuige meldde dit bij de politie, en gaf ook de locatie van de auto door.

Slingeren

Agenten zagen de man korte tijd later op de Centrale As (N356) rijden. Hij negeerde meerdere keren een stopteken en haalde de agenten tot twee keer toe in. De automobilist slingerde met lage snelheid over de weg en parkeerde zijn auto uiteindelijk in het Fûgellân in Dokkum. Daarop werd hij direct aangehouden. De man probeerde ook tijdens zijn aanhouding nog ervandoor te gaan. Uit een ademtest bleek dat de man te veel gedronken had. Ook een drugstest wees positief uit. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag, het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed. Na verhoor op het politiebureau mocht de man weer naar huis.