Student? Dan wil jij vast besparen op de zorgverzekering!

Aangeboden door: vergelijkdezorgverzekeringen.nl

Hou jij als student aan het einde van je geld ook altijd een stukje van de maand over? Deze uitspraak op een poster van Loesje is voor veel studenten heel herkenbaar. Je hebt je maandelijkse lasten van je huur, je studiekosten en je verzekeringen. Je wilt nog wel geld overhouden om leuke dingen te doen.

Een basisverzekering is in Nederland verplicht, dus daar kom je niet onderuit. Door slimme keuzes te maken kan je wel besparen op je zorgverzekering. Kijk elk jaar naar je zorgverzekering en vergelijk ze met verzekeringspakketten van andere verzekeraars. Overstappen zorgverzekering is eenvoudiger dan je denkt en het scheelt je maandelijks heel wat euro’s.

Waar moet je aan denken bij een studenten zorgverzekering?

Via een online zorgvergelijker kan je verschillende verzekeringspakketten van diverse zorgverzekeraars met elkaar vergelijken. Je hoeft zelf niet alle websites af te speuren en eigen lijstjes te maken. Heb je je persoonlijke gegevens in gevuld en je wensen aangegeven? Op het scherm van je computer verschijnt dan een overzicht van verzekeringen die voldoen aan jouw wensen. Zo ontdek je eenvoudig de goedkoopste zorgverzekering voor de student. Als je gezond en fit bent, heb je vaak voldoende aan een basisverzekering. Breng je regelmatig een bezoekje aan de fysiotherapeut of heb je een bril of contactlenzen? Vaak heb je dan wel een aanvullende verzekering nodig. Neem ook bij het kiezen van een aanvullende zorgverzekering de tijd om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken.

Natura of restitutie?

Als je je gaat verdiepen in een andere verzekeraar kom je waarschijnlijk termen tegen die je niet kent. Laat je hierdoor niet ontmoedigen. De termen naturapolis en restitutiepolis lees je veel. Het verschil tussen deze twee polissen is dat je bij een restitutiepolis meer keuzevrijheid hebt om zelf je zorgverlener te kiezen. Bij een naturapolis wordt alleen de zorg bij gecontracteerde zorgverleners vergoed. De premie van de naturapolis is over het algemeen ook lager dan bij een restitutiepolis. Wil je het beste van twee werelden kies dan voor een combinatiepolis. Stap je naar een gecontracteerde zorgverlener, dan wordt je volledige rekening vergoed. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan is het mogelijk dat niet alle kosten vergoed zullen worden. Check bij het vergelijken van de verschillende verzekeringen ook met welke zorgaanbieders de verzekeraar een contract heeft. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.