Huishoudens gebruiken herfst voor plaatsen overkapping in de tuin

Aangeboden door: verasol

Vaak wordt gedacht dat een tuin enkel in het voorjaar gerenoveerd kan worden. Het planten van nieuwe bomen en struiken zal er immers in de herfst toe leiden, dat deze jonge plantjes onvoldoende wortelen voor het begint te vriezen. De kans dat de planten de winter overleven is hierdoor klein.

Toch kun je ook in de herfst aan de slag gaan met het vernieuwen van de tuin. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van een nieuw terras, of het plaatsen van een overkapping in de tuin. Het biedt zelfs voordelen om juist in de herfst een renovatie uit te voeren. Denk aan het feit, dat bedrijven het in deze periode rustiger hebben. Zo word je sneller geholpen, wanneer je een overkapping wilt laten plaatsen.

Renovaties van tuinen populair

In de afgelopen twee jaar hebben veel mensen hun tuin gerenoveerd. Het hangt sterk samen met de uitbraak van de pandemie. Aan de ene kant heeft men meer budget voor een renovatie van een tuin of woning. Aan de andere kant is de tuin een belangrijkere ruimte geworden voor veel gezinnen. We werken massaal hybride, waarbij niet langer op kantoor maar thuis geluncht en gepauzeerd wordt. Zeker in de zomer is het prettig om dit buiten te kunnen doen. Door een overkapping te plaatsen of zelfs voor een volledige tuinkamer te kiezen, kun je tot later in het jaar van al het moois in de tuin genieten.

Mensen maken de tuin massaal winterklaar

De herfstperiode, zeker nu de temperaturen beginnen te halen, wordt door veel mensen gebruikt om de tuin winterklaar te maken. Dit betekent onder meer dat de bomen en struiken gesnoeid moeten worden, dat bloembollen geplant worden voor in het voorjaar en dat het gazon voor het laatst wordt gemaaid. Maai het gras niet te laag, om het gazon te beschermen tegen de naderende winter. Het kan slim zijn om het gemaaide gras op het gazon te laten liggen, mits dit gras niet te lang is. De mulchlaag die je op deze wijze creëert biedt het gazon extra bescherming tegen de kou. Zorg dat het gazon nog wel voldoende kan ademen.

Andere klussen voor in de herfst

Niet alleen gebruiken veel huishoudens deze weken voor het winterklaar maken van de tuin. Ook zijn er diverse andere klussen die worden opgepakt. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van de bladeren uit de goten rond het dak. Of denk aan het afsluiten van de buitenkranen. Jaarlijks krijgen loodgieters met een groot aantal gesprongen leidingen te maken in de winter. Het is het gevolg van het niet tijdig afsluiten van de buitenkraan. Overigens loop je hierbij niet alleen het risico op schade aan de leidingen. Ook de kraan zelf kan beschadigd raken als het water in de kraan bevriest.