Darts | Team Winsum Sneek kent een uitstekende seizoen opener met een overwinning in Den Haag

Den Haag In de eerste speelronde van het seizoen ‘21/’22 anderhalf jaar na het onderbroken seizoen ‘19/’20 kent Team Winsum Sneek een goed begin in en tegen Den Haag. De nipte 4-6 overwinning deed dit bevestigen.

Een rustig begin aan de hervatting van de hoofdklasse superleague seizoen zit er voor de Snekers niet in. In de eerste drie speelronden treft Winsum Sneek de drie ploegen die in het onderbroken seizoen ‘19/’20 samen met de Snekers nog kans maakten op de landstitel namelijk Den Haag, Ermelo en Mariahout.

Er was bij Winsum Sneek een debutant bij aanvang van de wedstrijd de 18 jarige Jurjen van der Velde die bij de jeugd op internationaal niveau al hoge ogen gooide en druk aan de weg aan het timmeren is. De meer ervaren Rick Hofstra, Frans van der Weit en Michael Plooy waren de overige basisspelers.

Den Haag kon ook vier sterke spelers aan de oche brengen. PDC prof en nummer 60 van de wereld Maik Kuivenhoven was samen met Ryan de Vreede, Vincent van der Meer en Lorenzo Pronk verrassend genoeg niet in staat om een leg op het scorebord te zetten in de openingsronde de Round Robin. Team Winsum Sneek stal met 9-0 brutaal het eerste wedstrijd punt weg.

De spanning leek daarna al snel uit de wedstrijd te gaan doordat Hofstra met 4-2 te sterk was en Van der Velde zijn debuut glans bij gaf door Pronk met 4-1 te verslaan. Van der Weit kon de wedstrijd gevoelsmatig in het slot gooien tegen topspeler Kuivenhoven. Van der Weit liet uitstekend niveau zien en had het initiatief in handen om de wedstrijd met 4-3 winnend af te sluiten, helaas waren kansen voor de beslissende dubbel niet aan hem besteed. Den Haag kwam terug tot 3-1 en zelfs tot 3-2 omdat Van der Meer daarna met 4-2 te sterk was voor Plooy.

Het geloof bij Den Haag was helemaal terug en ze wisten zelf langszij te komen door de eerste koppelpartij te winnen. Kuivenhoven en invaller Tom van den Hoogen waren hierin te sterk voor Van der Weit en Plooy. De loting bepaalde dat Hofstra en Van der Velde in twee koppels op rij orde op zaken konden stellen en dat deden ze. Ze speelden in en tegen Den Haag of ze al jaren samen speelden door middel van goede scores en belangrijke finishes. Respectievelijk werden De Vreede / Van der Meer en Kuivenhoven / Van den Hoogen beide met 3-1 aan de zegekar gebonden. Van der Weit en Plooy konden de definitieve eindzege op het bord zetten door De Vreede en Van der Meer te verslaan, maar slaagden hier door een 3-1 nederlaag niet in.

Een onvermijdelijke clash tussen de ervaren Hofstra en PDC prof Kuivenhoven moest uitsluitsel gaan brengen. Hofstra kon als uitspelende team de solo partij starten en Hofstra gaf dit initiatief gedurende de partij niet meer uit handen. Hofstra speelde sterk en gaf Kuivenhoven het nakijken. Hofstra bezorgde met een 4-2 overwinning de Snekers een uitstekende seizoenstart met drie punten.

In tweede speelronde zal Team Winsum Sneek regerend landskampioen Ermelo ontvangen. De wedstrijd zal 9 oktober 2021 om 13:00 van start gaan in Café de Trijesprong te Winsum Frl.