Zowaar weer een Sneker derby op het Zuidersportpark

SNEEK De KNVB Regio Cup ging zaterdag van start. Dat betekent dat er eindelijk weer bezoekende ploegen naar het Zuidersportpark kwamen. Sterker nog: er was meteen een Sneker derby tussen ONS JO17-3 en de leeftijdsgenoten van LSC.

Door de versoepelingen van de overheid mogen ook voetbalteams weer ‘reizen’. Reden voor de KNVB om met de landelijke Regio Cup aan te vangen. In totaal doen 33.000 teams mee aan het toernooi, dat vier speelrondes kent. ,,Het was echt een leuke dag”, zegt Hoofd Voetbalzaken Douwe Jan van der Wal van ONS over de aftrap. ,,Het zijn natuurlijk verkapte oefenwedstrijden, maar als je al ziet wat dit doet met de beleving van de spelers..”

Bij ONS moesten ze de planning wel even omgooien, maar dat hebben ze er graag voor over, meldt Van der Wal: ,,Het zou eigenlijk onze laatste trainingsdag zijn met daarna nog een slotdag. Dat gaan we nu iets anders organiseren: alle teams trainen door tot 26 juni. Een week later willen we met alle spelers, leiders en trainers op een leuke manier het seizoen afsluiten. Het kost wat tijd en energie om het te regelen, maar daar merken de kinderen niks van. Dit willen we ze graag aanbieden.”