Voormalig Bogerman-gebouw in Wommels verkocht: ontwikkelaar wil tien huur- en tien koopappartementen bouwen

Het voormalige schoolgebouw van het Bogerman in Wommels is door de gemeente Súdwest-Fryslân verkocht aan projectontwikkelaar Blue Banner. De ontwikkelaar wil 10 huurappartementen in het hoofdgebouw en 10 koopwoningen op het achterterrein bouwen.

Blue Banner bood de beste prijs-kwaliteitverhouding, aldus de gemeente. Het schoolgebouw aan de Walperterwei in Wommels is al sinds 2018 niet meer in gebruik als onderwijslocatie. De gemeente, eigenaar van het pand en de grond, wil op deze locatie woningen voor de doelgroep jongeren (starters) realiseren, een wens van Doarpsbelang Wommels. Een enquête onder de jongeren in en rond Wommels liet zien dat er veel behoefte is aan woningen specifiek voor deze groep.

In december 2020 startte de openbare verkoopprocedure. Na het doorlopen van een aanmeldingsfase zijn vijf partijen geselecteerd voor een inschrijvingsfase. Vier van de vijf geselecteerde partijen hebben voor de uiterste sluitingsdatum een plan en een bod ingediend.

De vier plannen werden beoordeeld door een speciale beoordelingscommissie: medewerkers van de gemeente en een afvaardiging van Doarpsbelang Wommels.