Bijdrage uit Cultuurfonds biedt extra ruimte aan Atrium

SNEEK In Kunstencentrum Atrium reiken de bouwsteigers tot aan de glazen overkapping. Er wordt gewerkt aan de realisatie van een extra podiumfaciliteit. Ook het interieur wordt aangepakt.

,,Het wordt fantastisch”, klinkt het enthousiast uit de mond van Wiebren Buma, directeur van Cultuur Kwartier Sneek. Het Atrium deed een aanvraag bij het Kickstart Cultuurfonds en zag deze gehonoreerd worden. ,,Dat is een fonds dat instellingen helpt om aanpassingen te doen in de coronatijd”, legt Buma uit. ,,Wij kunnen de Noorderkerkzaal bijvoorbeeld bijna niet gebruiken. Het Atrium-plein is veel geschikter. Dat biedt meer ruimte.” Hij doelt daarmee op de overkapte binnenplaats van het Kunstencentrum.

Daar wordt nu dus een extra podium geïnstalleerd, dat eventueel plaats kan maken voor tafeltjes en stoelen als er geen voorstellingen zijn. ,,Het is een fantastische toevoeging op wat we al hebben”, meent Buma. ,,Het is voor nu een uitkomst en voor de toekomst een aanvulling.”

Ook de look-and-feel van het Atrium verandert. ,,Dat gaat van grijs naar warm donkergroen. We willen er een soort binnentuin van maken.”

Er zullen tevens nog wat bouwkundige ingrepen plaatsvinden. Zo wordt de bar verplaatst en de keuken wordt open gebroken. ,,Als mensen hier willen komen voor een kop koffie of een rustige plek zoeken om te werken, kan dat. Daar is het ook voor bedoeld.”

Buma hoopt en vermoedt dat de werkzaamheden in september -voor de start van het nieuwe seizoen- klaar zijn.