Hidde uit Oudega derde bij Fries voorleeskampioenschap

OUDEGA Hidde de Haas van CBS Klaver Fjouwer uit Oudega (SW) is als derde geëindigd bij de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. Winst was er voor Melle Talsma uit Achlum, tweede werd Mieke van der Linde van OBS de Aventurijn uit Munnekeburen.

In Friesland deden 173 kinderen mee aan verschillende voorrondes van de Voorleeswedstrijd. Dat leverde veertien finalisten op. Zij streden dinsdag om de Friese titel. Het publiek kon via een livestream meekijken. De nationale finale is op 26 mei in Utrecht. Winnaar Melle gaat daar namens Friesland heen.

Hij behaalde de overwinning met zijn fragment uit het boek ‘Papa Bandiet’ van David Walliams. Jurylid Loes Meijer (Logopediste en voorleescoach) zei het volgende tegen hem: “Je hebt een prachtig accent, heel knap hoe je een theezakje op 20 manieren beschreven hebt, je bent een kunstenaar in het voorlezen. Je hebt een goede stem, mooie tempowisselingen, ik zat er helemaal in en heb erg gelachen, je hebt de humor te pakken en volgens mij ga jij het heel goed doen tijdens de landelijke finale. Juryleden Harmen Akerboom (beleidsambtenaar bij de Provinsje Fryslân) en Liedeke Pol (allereerste winnares van de provinciale en de landelijke finale) waren het hier unaniem mee eens.