VC Sneek neemt afscheid van drie speelsters; eerste versterking is binnen

VC Sneek is op zoek naar versterkingen, nu drie volleybalsters hun vertrek hebben aangekondigd. De eerste aanwinst is al binnen.

De club die in het door het coronavirus gehinderde seizoen als derde eindigde in de eredivisie, raakt Nienke Tromp, Jasmijn Akse en Wies van Solkema kwijt.

Spelverdeelster Tromp uit Joure speelde vijf jaar op het hoogste niveau. Ze wil meer tijd besteden aan haar maatschappelijke loopbaan. Dat geldt ook voor de Leeuwarder midspeelster Akse en Van Solkema, die vorig jaar terugkeerde op het oude nest.

Voorlopig staat daar voor trainer Jeffrey Scharbaai (eerder meldde de LC al dat hij zijn contract heeft verlengd) één versterking van buitenaf tegenover. De 17-jarige Rosa Entius komt over van tweededivisionist Dinto uit Warmenhuizen. De passer-loper werd opgeleid door oud-bondscoach Bert Goedkoop en trainde ook enige tijd bij Talentteam Papendal.

Vanuit eigen gelederen keert midspeelster Sietske Osinga van het tweede team terug in de hoofdmacht. Scharbaai, ook komend seizoen geassisteerd door Henriëtte ter Steege en Jurjen de Jong, wil er zeker nog een spelverdeelster bij. De gesprekken met Danique Aardema over een langer verblijf in Sneek zijn nog gaande.

De voorbereidingsfase voor het komend seizoen start maandag.