Ook dit jaar geen Sneekweek; wel alternatief zeilprogramma

SNEEK De 85ste Sneekweek komt er ook dit jaar niet. Indien mogelijk, zal begin augustus op de Snitser Mar wel een bescheiden zeilserie worden gehouden.

De organisatoren, onder andere de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS), hebben hiertoe in overleg met de gemeente Súdwest-Fryslân besloten.

,,In onze optiek is een Sneekweek pas een Sneekweek als je die in vol ornaat kunt houden. Dus een zesdaagse zeilserie op het water en festiviteiten in de stad en op het Starteiland’’, aldus Karst Doevendans, voorzitter van de KWS. ,,Gezien de huidige ontwikkelingen rond het coronavirus is dat over drie maanden nog niet mogelijk.’’

,,De Sneekweek bestaat uit een aantal vaste elementen. Die zijn onvoorwaardelijk met elkaar verbonden’’, aldus Esther Poiesz namens de gezamenlijke organisatoren, waarbij Vereniging Ondernemend Sneek en Sneek Promotion. ,,De Sneekweek is een familiefeest met een zeer grote naamsbekendheid waar duizenden mensen op af komen. Dit A-merk en bijbehorende invulling moet je koesteren. Kan dit niet, dan organiseer je geen Sneekweek.”

Lees verder op LC.nl.