Kunstroute Gaasterland gaat zondag van start

REGIO De ateliers die samen de Kunstroute Gaasterland vormen, zijn zondag voor het eerst weer collectief geopend. Negen beeldend kunstenaars zetten de atelierdeuren iedere eerste zondag van de maanden mei tot en met oktober open van 13.00 tot 17.00 uur.

Op deze zondagmiddagen kunnen bezoekers persoonlijk kennismaken met de kunstenaars en hun werk. Dat gebeurt met inachtneming van de geldende RIVM-maatregelen.

De Kunstroute Gaasterland 2021 is met het toetreden van Agaath Berger (schilderijen/sieraden, Mirns) uitgebreid van acht naar negen deelnemende kunstenaars. Wegens een verbouwing is haar atelier de eerste keer op 2 mei nog niet toegankelijk.

De overige kunstenaars zijn Hansje Busquet (mozaïek objecten en schilderijen, Oudemirdum), Greetje Feenstra (schilderijen, Harich), Famke Hajonides (grafiek en schilderijen, Mirns), Evert van Hemert (beelden en schilderijen, Kolderwolde), Reinder Homan (etsen, Bakhuizen), Sofie Hupkens (beelden in brons, Bakhuizen), Bram de Smit (beelden in staal, Harich) en Saskia Zuiderduin (sieraden, Ruigahuizen).

De route langs de negen ateliers is 27 kilometer lang.