Koningsdag wordt wederom ingetogen gevierd

SNEEK Koningsdag 2021 wordt in Sneek gevierd op een coronavriendelijke wijze. Dit jaar wederom geen aubade om de Koning toe te zingen, geen kindervrijmarkt op de Singel, geen oranjemarkt op het Grootzand en geen muziekoptredens op de Marktstraat. Ook deze editie wordt een ingetogen variant.

‘Oranjefans in Sneek moeten er ook dit jaar nog zelf een thuisfeestje van maken. Dus hang die oranje slingers op, hijs de vlag, nodig je buren uit voor een oranje tompouce en drink er, op gepaste afstand, een oranjebittertje van de Weduwe Joustra op’, zo schrijft de Oranjevereniging Sneek.

De Oranjevereniging organiseert toch een aantal activiteiten. Om 9.00 uur klinkt het carillon van de Martinikerk, daarna gaat het bestuur van de Vereniging Oranje Sneek op pad richting de verzorgingstehuizen in Sneek om te trakteren op oranjekoek. Als de coronamaatregelen het toelaten, worden ook de draaiorgels voorgereden.

Voor de kinderen zal Clown Sander online optreden. De jeugd kan verder cadeaubonnen winnen met de kleurwedstrijd in verschillende leeftijdscategorieën, een fotowedstrijd of met de juiste oplossing van de woordzoeker. Het volledige programma is te vinden op www.sneek.nl/koningsdag