Eretitel nu officieel: Bijlsma wijnimport is hofleverancier

SCHARNEGOUTUM Hoog bezoek bij Bijlsma wijnimport in Scharnegoutum: eigenaren Paul en Martha Bijlsma ontvingen het predicaat dinsdag uit handen van commissaris van de koning Arno Brok. Ook burgemeester Jannewietske de Vries van Súdwest-Fryslân kwam haar felicitaties overbrengen.

Brok. ,,Eerst waren we er wel een beetje bang voor dat mensen hier niet meer durven te komen”, liet Paul Bijlsma vorige week nog optekenen in de Leeuwarder Courant. ,,Hofleverancier klinkt immers best chique en wij verkopen ook honderd wijnen uit de prijscategorie van de Aldi en de Lidl, alleen dan met betere kwaliteit.”

De titel hofleverancier wordt toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die van belang zijn voor de regio, een vooraanstaande plaats innemen in branche, een goede naam hebben en financieel gezond zijn. Het familiebedrijf bestond in 2019 honderd jaar. In 2006 kochten de huidige eigenaren een voormalige kalvermesterij bij Scharnegoutum en bouwden die om tot een whiskyschuur. De jaren daarvoor zat het bedrijf in Sneek