Volleybalsters VC Sneek melden zich vanwege coronabesmettingen af voor bekertoernooi

De volleybalsters van VC Sneek trekken zich terug uit het nationale bekertoernooi, dat vrijdag start. De afmelding vloeit voort uit het feit dat vier leden van de selectie positief zijn getest op corona.

VC Sneek zou vrijdagavond in Capelle aan den IJssel de kwartfinale spelen tegen VCN. Nu daarvoor is afgezegd, bereikt VCN de halve finale. Het later spelen van de bekerwedstrijd is geen optie, omdat volleybalbond Nevobo het volledige toernooi in het Paasweekeinde wil afwerken. 

,,Het is ontzettend jammer, maar uit het oogpunt van de gezondheid van speelsters, staf en ook hun familieleden en werkgevers vinden wij het niet verantwoord om te spelen’’, aldus Erik Drenth, bestuurslid van VC Sneek.

,,Bovendien zijn niet alle positief geteste speelsters en/of stafleden voldoende hersteld om de geplande kwartfinale te spelen. Vanuit sportief oogpunt betreuren we het natuurlijk dat we dit besluit hebben moeten nemen, maar we willen echt geen enkel risico nemen. We hebben er begrip voor dat het bekertoernooi gewoon volgens planning wordt gehouden. Daarvoor is er al heel veel in werking gezet.’’

VC Sneek heeft niet overwogen om te spelen zonder de positieve selectieleden, meldt de club tegenover de Leeuwarder Courant.