Vier positieve tests bij VC Sneek: deelname aan bekertoernooi onzeker

Het is onzeker of de volleybalsters van VC Sneek komend weekeinde aan het bekertoernooi meedoen. Het aantal positieve coronatests binnen de selectie is opgelopen tot vier.

Van het volledige team (speelsters en technische staf) is naast het met het coronavirus besmette viertal een vijfde betrokkene in quarantaine gegaan.

Het leidt ertoe dat de bekerwedstrijd van vrijdag tegen VCN (in Capelle, kwartfinale) op losse schroeven staat en daarmee de deelname van VC Sneek aan het gehele toernooi. De winnaar van vrijdag wordt namelijk geacht een dag later te spelen tegen Fast of Sliedrecht en voor de finales (mannen en vrouwen) op Paasmaandag is inmiddels het Groningse Martiniplaza afgehuurd door de volleybalbond.

,,Als op die dagen gespeeld móet worden en wij kunnen niet, dan is dat niet anders. Momenteel gaan bij ons de gezondheid en veiligheid van iedereen boven alles’’, aldus Erik Drenth, bestuurslid van VC Sneek tegenover de Leeuwarder Courant.

De club sprak eerder het standpunt uit dat als er één selectielid besmet zou zijn, het hele team niet in actie zou komen. Drenth: ,,Een deel van de groep pakt dinsdag wel de training weer op, we verrichten eerst bij iedereen sneltesten. Donderdag of vrijdag moeten we kijken hoe iedereen er voor staat. Op dat moment gaan we in overleg met de bond, mits men daar tot zo lang kan wachten.’’