VC Sneek nog tegen Zwolle om derde plaats

De woensdag door een coronabesmetting geannuleerde uitwedstrijd van VC Sneek tegen Apollo zal niet meer worden gespeeld.

Datzelfde geldt voor het duel Sliedrecht-Zwolle. De vijfde speelronde in de kampioensgroep van de volleybalsters werd geschrapt vanwege een coronabesmetting binnen de selectie van Sliedrecht. De landskampioen en bekerhouder was zaterdag te gast in Sneek (2-3) en won een dag later in Borne met 0-3 van Apollo.

Door ruimtegebrek op de agenda worden de wedstrijden niet ingehaald. Dit kan, omdat Sliedrecht en Apollo al zeker zijn van een plaats in de finale. Daarin wordt in een best-of-five om de landstitel gespeeld. Sliedrecht heeft na vier duels 13 punten, Apollo 12. Vorige week werd al een speelronde uitgesteld vanwege een coronabesmetting bij Apollo.

VC Sneek en VC Zwolle spelen komende zaterdag nog wel tegen elkaar. Inzet is de derde plaats in de eredivisie. Sneek bezit 4 punten, Zwolle 1, maar de clubs zijn overeengekomen dat het gaat om een best-of-three. Op basis van de eerder gespeelde thuiswedstrijd leidt Sneek (3-2). Mocht een derde duel noodzakelijk zijn, dan wordt dat gespeeld op 10 april, de dag dat Apollo en Sliedrecht aan hun serie gaan beginnen.

Een week eerder (in het paasweekeinde) wordt het bekertoernooi afgewerkt. Sneek speelt op 2 april de kwartfinale tegen VCN, in Capelle. Bij winst wacht een dag later de halve finale, thuis, tegen de winnaar van Fast-Sliedrecht.