Volleybalsters Sneek brengen landskampioen aan het wankelen in meeslepend gevecht

VC Sneek vocht zaterdagmiddag voor de laatste kans in de kampioensgroep en deed dat met verve. De nummer 3 van Nederland bracht regerend landskampioen en bekerhouder Sliedrecht aan het wankelen, maar kon de beslissende tik net niet uitdelen: 2-3.

In een prachtig volleybalgevecht, dat twee uren in beslag nam, bleef Sliedrecht via 25-23, 19-25, 21-25, 25-22 en 7-15 aan de goede kant van de score. Het leverde VC Sneek (dat voor de Super Cup en in de competitie kansloos was tegen de ploeg van ex-international Vera Koenen) 1 wedstrijdpunt op.

Na vier van de zes wedstrijden in de kampioensgroep hebben de Sneker volleybalsters 4 punten. Sliedrecht kwam op 10 en heeft nog drie wedstrijden voor de boeg, waarbij zondagmiddag het inhaalduel bij koploper Apollo.

,,We hadden alleen maar wat te winnen en eigenlijk is dat een heerlijke basis om aan zo’n wedstrijd te beginnen’’, aldus spelverdeelster Danique Aardema tegenover de Leeuwarder Courant. ,,Dat we er nog een vijfde set uit wisten te slepen, voelde al als een kleine overwinning.’’