Uitstel duel VC Sneek na positieve coronatest bij staflid tegenstander

De voor zaterdag geplande volleybalduels in de kampioensgroep vrouwen zijn uitgesteld vanwege een positieve test bij een staflid van Apollo.

De koploper uit Borne was woensdagavond te gast bij VC Sneek (1-3). Het betreffende lid van de technische staf was niet bij die wedstrijd aanwezig, maar had eerder in de week wel contact met de speelsters van Apollo.

Bond en clubs willen geen enkel risico nemen. Daarom is de topper van Apollo tegen Sliedrecht Sport verplaatst naar woensdag 17 maart en wordt ook het voor zaterdagmiddag geplande treffen tussen VC Sneek en Zwolle uitgesteld.

Voor alle wedstrijden in de play-offs van beide eredivisies volleybal worden speelsters, stafleden, arbitrage en overige aanwezigen getest op corona. De voor VC Sneek-Apollo uitgevoerde sneltesten (op dinsdagavond verricht) waren allemaal negatief. Ook de vlak voor de wedstrijd gedane gezondheidschecks duidden bij geen van de aanwezigen op ziekte.

Het bestuur van VC Sneek is na de wedstrijd tegen Apollo ingelicht over de besmetting en kan zich vinden in het uitstel.