'Foeilelijke' overwinning bezorgt VC Sneek plaats in kampioensgroep (met samenvatting en interviews)

Het was nog even peentjes zweten, maar de volleybalsters van VC Sneek hebben zich zaterdagavond weten te plaatsen voor de kampioensgroep. Daarin strijden vier clubs om de landstitel.

In de lege Sneker sporthal won de equipe van trainer-coach Jeffrey Scharbaai de derde thuiswedstrijd in acht dagen. Dat had tegen Talentteam heel wat voeten in de aarde: 3-2 (25-17, 27-29, 25-13, 19-25 en 15-12).

In de vijfde set kreeg Avital Selinger - coach van de gasten en tevens bondscoach van de Oranje-vrouwen - op de stand 12-11 een rode kaart wegens commentaar op de arbitrage. Dat leverde Sneek een extra punt op, dat de zeer wisselvallig spelende ploeg heel goed kon gebruiken.

VC Sneek besloot de halve competitie (8 duels) met de zesde overwinning, waardoor de eindscore op 15 punten kwam. VC Zwolle behaalde hetzelfde aantal punten, maar kreeg één set meer tegen dan Sneek. Daardoor staat Sneek nu derde en Zwolle vierde. De Overijsselse ploeg kan zondagmiddag nog worden achterhaald door Eurosped. Net als Sneek zijn Apollo en Sliedrecht al zeker van de play-offs.

Bekijk hier de samenvatting en interviews.