Rotaryclubs in Noord-Nederland op zoek naar jongerenprojecten voor Stimuleringsprijs

REGIO Rotaryclubs in Noord-Nederland stellen in totaal 12.500 euro beschikbaar voor vier regiowinnaars van de Rotary Stimuleringsprijs. Het is voor de vijfde keer dat de prijs wordt uitgereikt. De aanmelding is geopend.

De Stimuleringsprijs is bedoeld om jongerenprojecten in de schijnwerpers te zetten en te ondersteunen. ‘Juist in coronatijd staan veel projecten onder druk en is het voor met name jongeren extra lastig om hun weg in de maatschappij te (blijven) vinden’, zo meldt de organisatie.

Een criterium voor meedoen is dat het project bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen. De uitvoerbaarheid van het project moet realistisch zijn en er dienen vrijwilligers bij de uitvoering van het project betrokken te zijn. Daarnaast is een voorwaarde dat het project ook maatschappelijke impact heeft. Het mag een nieuw project zijn of voortborduren op bestaande initiatieven. Het beoogde doel mag dichtbij huis zijn, maar ook veraf zijn. In 2019 -vorig jaar ging de uitreiking vanwege corona niet door- won bijvoorbeeld de stichting Kabira de hoofdprijs gewonnen. Die organisatie startte een onderwijsproject voor kansarme jongeren in Oeganda.

Stichtingen en verenigingen met een link met een van de vier regio’s kunnen het jongerenproject tot 1 april aanmelden door het invullen van het digitale aanmeldformulier en het insturen van een kort filmpje over het project op de website van Rotary Stimuleringsprijs.

Per regio (Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland) wordt een winnaar gekozen. Elk winnend initiatief krijgt 2.500 euro. Uit dit kwartet kiest een vakjury nog één regionale winnaar, die het dubbele geldbedrag krijgt.

In mei worden de winnaars bekend gemaakt.