Verrassend vervolg aan ‘corona-samenwerking’ Sneker sportverenigingen

SNEEK Door het recente winterweer kreeg de ‘corona-samenwerking’ tussen AV Horror, Wielervereniging Snits en Schaats- en Skeelervereniging De IJsster een verrassend vervolg.

Op initiatief van De IJsster konden de jongeren van deze drie verenigingen het afgelopen weekend op de natuurijsbaan in Sneek terecht. Een mooie kans voor de jeugd om weer eens ‘echt’ te kunnen schaatsen. Als onderdeel van de samenwerking mochten de jongeren van AV Horror en WV Snits ook meedoen met de schaatstrainingen.

Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt door de jonge wielrenners en de atleten. IJsster bestuurslid Hessel Steegstra: ,,We zijn ontzettend blij dat we AV Horror en WV Snits zo snel een wederdienst kunnen bewijzen. Waar de IJssterjeugd al een aantal weken dankbaar meetraint op de atletiek- en wielerbaan, was de eer nu aan ons om iets terug te doen. Onder meer door de schaatstechniek van de atleten te verbeteren.”

Op vrijdagmiddag en zondagochtend werd er getraind op de ijsbaan aan de Leeuwarderweg bij IJsclub Sneek 1871. Ondanks het vroege tijdstip op zondag was er veel jeugd aanwezig. Er werd getraind in diverse groepen. Pupillen en junioren trainden onder andere op pootje-over, starten en deden onderlinge kortebaanwedstrijdjes. De gevorderde jeugd draaide hun trainingsrondes op de grote baan.