‘De OptiSjen’ opent in centrum Sneek

SNEEK In het hart van Sneek valt de nieuwe opticien meteen op. Grote doeken met vertrouwde Sneker gezichten sieren de etalages van de nieuwe brillenwinkel op de Oosterdijk 1. Langs de gevel en boven de ingang is de naam van de brillenwinkel geschreven: ‘De OptiSjen’.

Niet alleen de gezichten achter de grote raampartijen, maar ook de plek zelf zal voor Sneek vertrouwd aanvoelen. De OptiSjen zit waar EyeCare zat. De heren op de grote foto’s zijn Pascal en Otto. Zij waren als opticien/contactlensspecialist en als verkoopmedewerker het gezicht van EyeCare. En de dames? Dat zijn Rosalie (opticien, styliste) en Mirjam (styliste) van Boddeüs Sneek. Na de overname door Boddeüs zijn zij en de Boddeüs-collectie op 5 januari meeverhuisd van de Rienck Bockemakade naar het centrum van Sneek.

Eigenaren Martin en Simone Gorter over de bundeling van krachten: ,,Met het team van De OptiSjen kunnen we op de Oosterdijk de klant nog beter bedienen. Het samenvoegen van twee winkels zorgt dat we de klant de beste kijkoplossing in bril, zonnebril of lenzen kunnen bieden”.

De gecontroleerde drukte in de winkel bewijst het gelijk van Martin en Simone. Naar verwachting zal De OptiSjen in april van dit jaar nog een metamorfose ondergaan. ,,We zijn nu al dik tevreden met de nieuwe uitstraling”, zegt Simone. ,,Maar, we willen straks zowel aan de binnen- als de buitenkant van het pand toch nog het een en ander veranderen.”

Opticiens mogen in deze bijzondere tijd openblijven. Wel is er de verplichting om op afspraak te werken. Zo ook bij de OptiSjen. Voor openingstijden en meer informatie: www.optisjen.nl.