Heslinga & de Vries Uitvaartzorg en Boermans Uitvaartzorg fuseren

HEEG Heslinga & de Vries Uitvaartverzorging te Heeg en Boermans Uitvaartzorg in Akkrum zijn gefuseerd en gaan verder onder de naam ‘Heslinga Uitvaartzorg’.

Eelco de Vries en Leo Boermans bundelen hun jarenlange ervaring in de uitvaartbranche. ,,Aangezien de naam Heslinga Uitvaartzorg een gevestigde naam in de regio is, zal deze ook blijven bestaan”, stelt Eelco de Vries. ,,Het toenemende aantal aanvragen en de dienstverlening daaromtrent is in deze samenstelling volledig op te vangen”.

De nieuwe vestigt zich in het pand van Heslinga Uitvaartzorg te Heeg. Toen Eelco en Leo ruim een jaar geleden met elkaar in gesprek kwamen, werd al snel duidelijk dat ze dezelfde visie deelden. Niet de commercie, maar het belang van de mensen staat bij beide ondernemingen voorop. ,,Je komt bij mensen binnen op een heel intiem moment, wanneer ze heel kwetsbaar zijn, omdat ze iemand los hebben moeten laten. Daar moet je op een juiste manier mee omgaan”, aldus Leo. Er is door de jaren heen veel veranderd in de uitvaartbranche. ,,Tradities veranderen”, geeft Eelco aan. Er is steeds meer mogelijk en het afscheid wordt steeds persoonlijker. Leo: ,,Soms hoor je mensen andere dingen zeggen, dan ze willen. Bij jezelf blijven en niet dingen doen, omdat het zo hoort, is een belangrijk advies, wat we nabestaanden meegeven.”

Meindert Heslinga, oprichter van de in 1988 ontstane uitvaartonderneming Heslinga Uitvaartzorg, is sinds de start van het nieuwe jaar uit het bedrijf gestapt. Hij blijft incidenteel inzetbaar als uitvaartverzorger.