Eerste coronavaccinaties in het Antonius Ziekenhuis

SNEEK Ook het Antonius Ziekenhuis in Sneek is begonnen met het vaccineren tegen het coronavirus. Internist Leonie van der Burg en COVID-19 arts Philip d’Ailly kregen vrijdagochtend de eerste vaccinaties.

Beide artsen werken op de COVID-19-afdeling van het ziekenhuis en staan in de frontlinie van de coronazorg, net als de andere zorgprofessionals die vandaag en morgen geprikt worden. Landelijk is bepaald dat deze professionals als eerste gevaccineerd worden. Bij de Antonius Zorggroep zijn dat ziekenhuismedewerkers en artsen van de spoedeisende hulp, de intensive care en de corona-afdeling. Medewerkers van Thuiszorg Zuidwest Friesland, die immers ook in de frontlinie van de coronazorg staan, krijgen later deze maand een vaccinatie via de GGD in het WTC in Leeuwarden.

Omdat de apothekersassistenten van het Antonius Ziekenhuis erin geslaagd zijn om zes vaccinaties per dosis uit de aangeleverde vaccinatieampullen te halen, konden alle medewerkers uit de frontlinie die een vaccinatie wilden ook worden opgeroepen. Meer dan 90 procent van deze medewerkers laat zich vaccineren.

De vaccins voor het ziekenhuis in Sneek werden donderdagavond gebracht vanuit het UMCG. Medewerkers van de apotheek hebben alles diezelfde nacht nog voorbereid, zodat vanaf vrijdagochtend 7.00 uur geprikt kon worden.

Binnen 48 uur kunnen bij alle zorgprofessionals uit de eerste ronde de eerste prikken worden gezet. De afspraken voor de tweede prik die nodig is zijn al gemaakt voor begin februari.