Winterse stijltrends voor mannen

Aangeboden door: heerenzaak.nl

Elke dag zijn er veel mannen die eerder prioriteiten stellen op functionaliteit dan op stijl. Toch zijn er een aantal tips om de focus niet volledig op functionaliteit te leggen. De man wilt er, ondanks de voorkeur hiervoor, tegelijkertijd stijlvol uitzien. Dit artikel geeft enkele tips om stijlvol de winter door te gaan als man.

Wat is not-done om nu nog te dragen, maar wat wordt nu juist gewaardeerd. Met dit artikel heeft geen enkele man meer een excuus om zich te verschuilen achter functionaliteit en te weinig tijd om een outfit samen te stellen.

Gebruik een wintersportjas niet als winterjas

Een wintersportjas is heerlijk warm en licht van gewicht. Ook gaat er geen wind of water doorheen. Elke wintersportvakantie kun je niet zonder. Een gewone winterjas wordt erg heet en weet die hitte niet af te voeren zoals een wintersport jas dat kan. Jammer genoeg zijn de meeste wintersportjassen gemaakt en gestyled voor op de piste en niet voor het dagelijks gebruik. Het is een serieuze kraker voor elke man om een wintersportjas op gangbare gelegenheden na het skiën te dragen. Dit kan natuurlijk wel wanneer een wintersportjas handige steekzakken, een capuchon of getapete ritsen heeft. De link met een reguliere winterjas is dan gauw gelegd. Let hierop wanneer de zoektocht naar een nieuwe wintersportjas begint.

Een jasje van een pak als colbert?

Een serieus smart casual succes is het dragen van een colbert over een heren overhemd bij een spijkerbroek of pantalon. Elke verjaardag, maar ook elke vergadering wordt nu met stijl betreden. Voorwaarde hierbij is dat je geen jasje van een pak draagt. Bij een spijkerbroek zijn donkerblauw en grijs prima oplossingen. Hier mag ook een printje op zitten. De linnen exemplaren worden alleen gedragen in het voorjaar. Deze frisse winter vraagt om wollen exemplaren.

Netjes aangesloten spijkerbroek

De wijde jeans van vroeger komen langzamerhand terug in de mode. Mannen die een hippe en trendy kledingstijl hebben, dragen dit al enige tijd. Toch moet een spijkerbroek niet te lang zijn. Wanneer hij tot over de schoenen valt, is er een probleem. Precies op de schoenen, of net erboven is prima. Het laatstgenoemde geeft een trendy flair aan de outfit.

De essentie van witte broeken

Het dragen van lichte kleuren in de winter is überhaupt niet gangbaar. De warmere maanden vragen om lichte kleuren. Toch zijn er veel mannen die witte broeken dragen in de winter. Om toch lichte kleuren te laten passen in deze koude tijden, zijn kleuren als kaki, grijs of beige goede alternatieven. Deze worden namelijk gedurende het hele jaar gedragen.

De nog net passende trui

Veel herenkleding kasten bevatten heren truien of sweaters die door tussen de vele wasbeurten een enkele keer te heet zijn gewassen. Of ze zijn simpelweg wat te klein geworden. De man denkt vaak dat het nog nèt kan. Het is voor hen een middenweg tussen te “klein” en “uit vorm”. Laat het duidelijk zijn dat het dragen van een gekrompen trui of hoodie is grote afknapper voor elke look. Wollen truien zijn hebben de grootste kans om te krimpen. Was dit materiaal zo min mogelijk en hang het uit in de douchecabine bijvoorbeeld.