40 maanden cel voor Sneker voor seksueel misbruiken dochters

Voor het seksueel misbruiken van zijn twee minderjarige dochters is een 39-jarige man uit Sneek dinsdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot 40 maanden cel.

Het jongste slachtoffer is vier jaar lang misbruikt. De rechtbank neemt het de vader kwalijk dat hij geen oog heeft gehad voor de gevolgen van de slachtoffers en enkel gericht was op het bevredigen van zijn eigen gevoelens. „Verdachte heeft (...) op grove wijze inbreuk gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van zijn twee dochters, alsmede op hun gevoel van veiligheid in hun eigen woning”, aldus de rechtbank.

De rechtbank tilde er zwaar aan dat het misbruik van een van de dochters op zeer jonge leeftijd is begonnen en jarenlang heeft voortgeduurd. De officier van justitie nam het de verdachte kwalijk dat hij zijn kinderen manipuleerde en ze heeft opgezadeld met „een ernstig schuldgevoel”. Er zijn geen stoornissen vastgesteld, de man is volledig toerekeningsvatbaar. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.