Engelen als lichtdragers in Woudsend

WOUDSEND Woudsend staat vanaf zondag 29 november tot eind december in het teken van het engelenproject. In het dorp wordt op eigen wijze invulling gegeven aan dit project dat landelijk in de aandacht staat en op meerdere plaatsen wordt uitgevoerd.

Dit engelenproject is opgezet door een commissie die het hele dorp vertegenwoordigt. Er zijn afgevaardigden van Dorpsbelang, de Ondernemersvereniging en beide kerken.

‘We willen met dit engelenproject een beetje warmte en licht uitstralen naar onze medemensen in Woudsend en omstreken. Iedereen kan een kerstengel zijn in de donkere maanden van het jaar’, zo laat de commissie weten.

In Woudsend zijn verschillende acties voor de dorpsbewoners in gang gezet. Verder is het feestelijk versierd en staat er een mooie kerststal in het dorp. Voor de ramen van de kerk en het Reidhintsje zijn mooie adventskalenders te bewonderen en de straten zijn mooi verlicht.

Ook is er een speurtocht uitgezet. De route daarvan kan opgevraagd worden via engelwoudsend2020@gmail.com.

Op 8 december 20.00 uur is er een online-lezing door ds. R. Bosman-Romkema over engelen in de bijbel en theologie. Vanwege corona zal deze lezing alleen via kerkdienstgemist.nl te volgen zijn.