Sherida Spitse kiest voor Ajax en gezin

SNEEK Sherida Spitse voetbalt vanaf 1 januari voor Ajax. De recordinternational van het Nederlands team (180 duels) kiest er na een aantal seizoen bij het Noorse Valerenga voor om terug te keren in de eredivisie. De middenveldster uit Sneek tekent voor anderhalf seizoen in Amsterdam.

,,De reden om voor Ajax te kiezen, was omdat ik niet meer honderd procent gelukkig was in het buitenland”, vertelt Spitse. Ze miste haar echtgenote Jolien en hun twee kinderen -zoon Jens en dochter Mila- die nog in Nederland woonden, steeds meer. Zeker in de afgelopen periode, met alle beperkingen rond corona, was het reizen om elkaar te ontmoeten heel lastig.

,,Vervolgens kwam deze optie voorbij. Ik ben zelf altijd fan van Ajax geweest. Om dan nu zelf het shirt te gaan dragen, is hartstikke mooi.”

Daphne Koster, oud-ploeggenoot van Spitse bij Oranje en tegenwoordig manager van het vrouwenelftal van Ajax, is zeer in haar nopjes met de nieuwste aanwinst van de koploper in de eredivisie. ,,Ik ken bijna geen speelster die zo’n goede trap heeft. Het rendement van Sherida is zó hoog. Dan mag je van geluk spreken als je zo’n speelster straks in je team hebt.”

Overigens heeft Spitse de komende tijd nog genoeg om voor te voetballen bij haar Noorse club. De ploeg is koploper in de competitie, met nog twee duels te spelen, en bereikte ook de bekerfinale, mede dankzij twee goals van Spitse in de halve finale.