Sinterklaaskast vol ruilcadeau’s in IJlst

IJLST In IJlst staat sinds zaterdag een Sinterklaaskast, gevuld met zogenaamde ruilcadeau’s. Het principe is simpel: iedere IJlster of andere voorbijganger kan een cadeau uit de kast pakken, mits diegene zelf ook een presentje terugplaatst.

De kast -die normaal gesproken dienst doet als Boek-o-Maat en gevuld is met boeken- staat aan de straatkant van de Uilenburg 18.

Het initiatief komt van drie enthousiaste IJlsters om, naar eigen zeggen, in deze gekke corona tijden een vrolijke noot te bieden. Eén van hen is Saskia Rosendaal. ,,Ik heb al jaren de buitenbieb en zag dit idee ergens in Groningen voorbij komen. Dat was te leuk om niet te doen. We hebben verder ook al geen intocht of andere activiteiten..”

,,Ik ben heel benieuwd”, doelt ze op hun actie. ,,Heel moeilijk is het niet. Mensen kunnen zelf iets wat ze niet meer gebruiken of een nieuw cadeau in de kast leggen. Daarbij moeten ze er op zetten of het voor kinderen of volwassenen is en verder is het een verrassing.”

Zelf hebben de drie zaterdag een eerste lading cadeaus in de kast gestopt. Het principe valt een staat met vertrouwen. ,,Ik ga er vanuit dat ik geen camera hoef op te hangen”, besluit Rosendaal.