Laatste reis Peter de Koe

SLOTEN Oud-skûtsjeschipper Peter de Koe maakte zaterdagmiddag zijn allerlaatste reis op een skûtsje over het Slotermeer. Dit gebeurde voorafgaande aan zijn begrafenis.

De Koe overleed de maandag er voor aan een hartstilstand. Hij werd slechts 64 jaar. Om hem de laatste eer te bewijzen stonden veel mensen langs de kant op het moment dat het schip met daarop de overleden schipper voorbij voer.

In de lengterichting van het Slotermeer hadden zij zich in grote aantallen verzameld. Massaal werd hem een laatste groet gebracht.

De plechtigheid begon aan het begin van de middag, waarbij zijn skûtsje richting het Slotermeer voer. Op het meer werd vervolgens een rustmoment in acht genomen. Vervolgens voer het skûtsje terug.

Schipper Peter De Koe zeilde van 1992 tot 2011 in de IFKS met de Hoop op Zegen. Verder had hij een verhuurbedrijf in Sloten waar hij skûtsjes verhuurde. Vorig jaar voer de markante schipper tijdens de Gay Pride in Amsterdam nog met een vertegenwoordiging van mensen uit de Friese LHBTI gemeenschap