Menhir thuis onderuit tegen Dyna '75

SNEEK De basketballers van ESBC Menhir zijn vrijdagavond tegen hun tweede nederlaag van het nog prille seizoen aangelopen. Een wederom kleine selectie kon het niet bolwerken tegen het dynamisch spelende Dyna '75 uit Heerenveen. De teller stopte bij 45-61.

Toeschouwers waren niet welkom in de Sneker Sporthal, dus was het een sfeerloze bedoening. Wel zorgde de tegenpartij voor een livestream van de wedstrijd, zodat mensen thuis de partij konden zien. Voor de Snekers stonden slechts zeven namen op papier, waarvan twee jeugdspelers, Wouter Kruis en Jurre van der Meer. Die zagen vanaf de bank hoe de overige vijf in het eerste kwart nog prima konden bijblijven tegen de Heerenveners. De punten kwamen in deze fase vooral van de lange mannen Johannes Idsinga en Nils Hettinga, die samen verantwoordelijk waren voor dertien van de eerste vijftien punten. Dyna had er na dit kwart eentje meer en bouwde die voorsprong voor rust uit tot zes punten.

Menhir had erg veel moeite met de dynamische aanvallen van de tegenpartij. De Heerenveners lieten de bal snel rond gaan en sneden ook vaak en snel door de verdediging van de thuisploeg heen. Daarbij kwam dat aan de kant van Menhir de bal ook niet door het netje wilde. Veel spelers waren niet op schot, getuige ook het feit dat slechts vier van hen tot scoren zouden komen. Jurre van der Meer bleek vanwege een onwillige knie nauwelijks inzetbaar en toen ook Jeroen Zantingh na een knietje in zijn bovenbeen niet verder kon was de ploeg door de wissels heen. Dyna bleef vlot combineren, maar had toch meer moeite om te scoren doordat Menhir overstapte op een zoneverdediging. Tom Dijkstra ging daarin voorop in de strijd en maakte heel wat meters.

De Snekers konden echter geen goede aanvallen organiseren en verloren uiteindelijk afgetekend. Idsinga (18) en Hettinga (15) speelden de hele wedstrijd en waren samen goed voor driekwart van de punten van Menhir. De ploeg krijgt aanstaand weekend direct de kans om revanche te nemen, want dan gaat het op bezoek bij dezelfde tegenstander in Heerenveen. De hoop is wel dat er dan met een grotere selectie aangetreden kan worden.