Lege tribunes en dichte kantines: sportclubs zoeken naar oplossingen

REGIO De korte zijdes achter het doel van voetbalvelden, de tribunes bij het volleybal en de plekjes rond de middellijn van het hockeyveld blijven minimaal de komende drie weken leeg. Sportclubs mogen sinds dinsdagavond geen publiek meer ontvangen.

Bij voetbalvereniging HJSC proberen ze de supporters de komende duels van de vierdeklasser uit Hommerts-Jutrijp via een livestream toch mee te laten beleven. Ook bij VC Sneek wordt er nagedacht over de mogelijkheden om de wedstrijden van de eredivisieclub – die komend weekeinde sowieso al de Supercup zonder publiek moest afwerken – als service via internet zichtbaar te maken. Daarnaast verschoof de club de algemene ledenvergadering die deze week gepland stond.

Wat naast een stukje beleving langs de lijn ook hard aankomt bij veel sportclubs, zeker in het voetbal, is dat de ook de kantines op slot moeten. Dat is al voor de tweede keer, want bij de intelligente lockdown die in het voorjaar werd ingesteld was dat ook al het geval. Voor veel verenigingen betekent de sluiting het mislopen van een flink bedrag aan kantine-inkomsten en een stukje clubgevoel dat even op een laag pitje komt te staan.

Ouders die moeten rijden naar uitwedstrijden zijn overigens wel welkom op het sportcomplex van de tegenstander. Zij vallen onder teambegeleiding.