Opnieuw PR voor Horror-atleet Peter-Jan de Jong

WAGENINGEN Horror-atleet Peter-Jan de Jong heeft tijdens de laatste seizoenseditie van de Trackmeeting in Wageningen voor de derde maal dit seizoen zijn persoonlijk record op de 1500 meter aangescherpt.

Met een tijd van 4.05.38 minuut eiste hij de vijfde plaats op in de snelste serie van de avond. Het betekende een verbetering van anderhalve seconde ten opzichte van het PR dat hij enkele weken geleden liep.

Volgende week vrijdag staat er voor de Jouster atleet een vijf kilometerwedstrijd op het programma op de baan in Zwolle. Daar gaat hij proberen om voor de zesde keer (in alle baanwedstrijden waar hij van start ging) dit seizoen een persoonlijk record te vestigen.

In Wageningen kwamen nog drie Horror-atleten uit op de 1500 meter. Bij de senioren werd Kalieb Redda 13e in een tijd van 4.24.57 minuut. Bij de meisjes B was er een 5e plaats voor Femke Yska in 4.55.99 minuut. Ook Sam van der Werf benaderde zijn persoonlijk record tot op enkele seconden. De C-junior finishte als 7e bij de jongens B en noteerde 4.22.79 minuut.